Sapa

Vi reiste til Hotel Coupole i Sapa, Nord-Vietnam for å bli inspirert av Bill Bensleys fantastiske design og stedets utrolige historie.

Vi lot oss inspirere, noe som førte til flere plagg. Oppskrifter finnes i nettbutikken vår.

På slutten av 2018 ble det praktfulle Hotel de la Coupole – MGallery åpnet i Sapa,  Nord-Vietnam. Med de stupbratte bakkene fra det imponerende Hoang Lien-fjellene i bakgrunnen, ser  hotellet ut til å tilhøre fantasiriket.

Prosjektet blir allerede hyllet som et mesterverk, designet av arkitekten Bill Bensley. En ekte visjonær med øye for det spektakulære, har Bensley gjort Sapa til en «Versailles i skyene» med Hotel de la Coupole, som også er en hyllest til halcyon-dagene i gamle Indokina, som får gjestene til å føle seg som om de er på besøk i en svunnen tid. Bensley har tilført interiøret i Hotel de la Coupole en frodige haute couture-strukturer og de livlige fargene på de etniske bakkestammene er hentet fra  folket i Hoang Lien-fjellene. 
En kort spasertur fra hotellet kan man lett fordype seg i den lokale kulturen på det travle Sapa-markedet, der H’Mong, Thai, Red Dzao og andre bakkestammer selger forskjellige kunsthåndverk og suvenirer.
Taubanen er fullstendig operativ siden februar 2016, og gir fantastisk utsikt over turen til toppen. Hotel de la Coupole har en praktisk beliggenhet rett ved siden av kabelbanestasjonen Fansipan. Fansipan er det høyeste fjellet i Vietnam.

https://www.accorhotels.com/A5V2

Alle modellene er strikket i Dalegarns Pure Lino, les mere om garnet her: https://dalegarn.no/garn/pure-lino/. Dette prosjektet var sponset av Dalegarn. Oppskriftene og garnet selges hos Fru Kvist i Oslo, frukvist.no
Har du lyst til å besøke hotellet? Prisene er ganske stive i helgene (da kommer jkjente designere og kunstnere på besøk) men det prisene ligger like under tusenlappen i ukedagene for det minste rommet for 1 person pr døgn. Du kan også ringe og be om å bli hentet for en billig penge. De henter i Hanoi - i Limousine - og turen tar ca 7 timer. Ta med litt niste, du treffer ingen som snakker engelsk på veien og maten som er å få kjøpt underveis blir kokt på små bål, og det er ikke lett og vite hva det er...Her er mange flotte bilder: https://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g311304-d15028320-Reviews-Hotel_de_la_Coupole_Mgallery_by_Sofitel-Sapa_Lao_Cai_Province.html#photos;aggregationId=101&albumid=101&filter=7&ff=381023626

Legg igjen en kommentar